Jogpontok projekt logója
Jogpontok projekt logója
Széchenyi 2020 logója
Akadálymentes változat

Alternatív Vitarendezési Szolgálat

Köszönjük, hogy igénybe kívánja venni a Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálat szolgáltatásait. Jelenleg a szolgáltatás nem elérhető, kérjük, 2019. július 1-je után látogasson el újra oldalunkra és készséggel állunk rendelkezésére!

A GINOP 5.3.3-15 pályázati konstrukció keretében létrehozott Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálat elsődleges célja, hogy hozzájáruljon a kollektív munkaügyi kapcsolatok működéséhez hazánkban. Egyik feladata, hogy segítse a kollektív érdekviták szereplőit abban, hogy kölcsönösen előnyös megállapodásokat tudjanak kötni egymással, figyelembe véve és tiszteletben tartva a másik fél érdekeit. Másik célja, hogy még a viták kialakítása előtt támogassa a felek kommunikációját, tanácsokat adjon, és segítse a közös álláspont kialakítását.
 
A Szolgálat a kollektív munkaügyi vitás helyzetek feloldására, és azok kialakulásának megelőzésére jött létre. Ebből következően a kollektív munkaügyi kapcsolatok szereplői, különösen a szakszervezetek, üzemi tanácsok és munkáltatók tudják igénybe venni a közreműködését. A nagyvállalatok mellett a KKV szektor, a versenyszféra mellett a tág értelemben vett közszféra munkáltatói és munkavállalói számára is elérhető a Szolgálat. Az egyéni vitás kérdések rendezése viszont nem tartozik a hatáskörébe.
 
A Szolgálat tagjaiból álló régiós névjegyzék személyi összetétele a szakmai - munkajogászi - hozzáértésre és függetlenségre is garancia kíván lenni.
 
Az eljárás a félnek jelen elektronikus felületen beküldött kérelmével indul.

Ugrás a kérelem beküldéséhez

A Szolgálat Eljárási és Magatartási Kódexe elérhető itt.

A Szolgálatról egy rövid bemutatkozó anyagot itt olvashat.

Kérdés esetén írjon a toth.ildiko@jogpontok.hu címre, vagy hívja a (+36) 1-275-1445 telefonszámot.

A szakértői, tanácsadói jegyzékbe történő jelentkezés folyamatos, jelentkezni a palyazat@jogpontok.hu címen lehet az önéletrajz elküldésével!

Tisztelt Érdeklődők!

Az alábbiakban olvashatják a Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálat közép-dunántúli, dél-dunántúli és nyugat-dunántúli régió névjegyzékébe kerülésének felhívását és a Szolgálat Eljárási és Magatartási Kódexét.

A felhívásra történő jelentkezés elektronikus úton történik a palyazat@jogpontok.hu címen.

A pályázathoz csatolni kell a jelentkező:

  • szakmai önéletrajzát,
  • végzettséget, képzettséget, szakmai tapasztalatot igazoló dokumentumok egyszerű okirati másolatát,
  • a büntetlen előélet igazolásához harminc napnál nem régebbi erkölcsi bizonyítványt,
  • a pályázathoz ajánlások, referenciák csatolhatók.

Jelentkezési határidő: 2019. április 23. – május 24.