Jogpontok projekt logója
Jogpontok projekt logója
Széchenyi 2020 logója
Akadálymentes változat

Online jogsegély

Jelen honlapon keresztül elektronikusan és anonim formában, a megadott időpontokban, online tehetik fel kérdéseiket, amelyekre a jogászok azonnal válaszolnak: 

Az ügyfélfogadási időpontok 2019 .07. 01-2019. 09. 30-ig, minden hónap első 4 hetére vonatkoznak!
Hétfő: 12:00-20:00
Kedd: 8:00-16:00 és 17.00-20.00
Szerda: 10:00-19:00
Csütörtök: 8:00-20.00
Péntek: 8:00-14:00 és 18.00-20.00
Vasárnap: 10:00-14:00

2019. harmadik negyedévében az alábbi napokon nem lesz ügyfélfogadás:
2019.07.31., 2019.08.19., 2019.08.20., 2019.08.29., 2019.08.30., 2019.09.29.

Az időpontok letöltése táblázatos formában

Jelenleg nincs ügyfélfogadási idő. Kérjük, a szolgáltatás igénybevételéhez látogasson vissza a fenti időpontok egyikében.

Itt megtekintheti a feltett kérdésekre adott válaszokat

A szolgáltatás anonim, nem kell megadnia személyes adatait, sem e-mail címét! Ugyanakkor feltett kérdései és válaszai a honlapon láthatóak lesznek, ezért kérjük, a kérdés feltevésénél is kerülje a személyes, vagy mások azonosítására alkalmas adatok (pl. név, cím) használatát.

A honlapon keresztül a szolgáltatás igénybevételének feltételeit elfogadva  tehetik fel kérdéseiket.

Jelen honlap akadálymentesített, így az online jogsegélyt látáskárosultak is könnyen igénybe vehetik, amennyiben a honlap jobb felső sarkában ezen opciót kiválasztják. 

Jogsegélyszolgálat területei menüpontban leírt témákban biztosítja a válaszadást. Az online jogsegély kifejezetten gyors, rövid kérdésekre optimalizált segítségnyújtási forma. Online a jogászok csak a feltett kérdésre tudnak válaszolni a vonatkozó és területükhöz tartozó jogszabályok alapján; az egyes szabályozók tartalmáról adhatnak felvilágosítást, tanácsot. A komplex vagy terjedelmes tényállású ügyek esetén javasolt a személyes ügyfélfogadás felkeresése, telefonos vagy e-mailes jogsegély igénybevétele. Nem javasolt, hogy egy ilyen gyors tájékozódást segítő tanácsadás után a kapott információszolgáltatás ismeretében további jogi lépéseket foganatosítson. Ha a tájékoztatás szerint erre van lehetősége, akkor javasoljuk ügyvédi vagy egyéb jogi szolgáltatás igénybevételét.

Az online kérdések és válaszok Gyakori kérdések (GYIK) formájában láthatóak, amely egy tájékozódási lehetőséget jelent abban az esetben, ha éppen nincs működési idő.
Kérjük, amennyiben lehet, töltse ki a szolgáltatást követően elégedettségi kérdőívünket, amely néhány gombnyomással elvégezhető, köszönjük!

Fontos tudnivalók

Az „Ugrás az online jogsegélyszolgálatra” gombra kattintva a honlap automatikusan átvezeti a felületre. Az ügyfélfogadási időben a funkció aktív, azon túl nem érhető el, hanem a következő online jogsegély időpont látható. Miután az ügyfél belépett az online jogsegélyszolgálatba, kizárólag kötelező statisztikai adtaszolgáltatás okán anonim kérdéseket kell megjelölnie (ügyfél neme, korcsoportja, munkaerő-piaci státusz, visszatérő ügyfél) majd rögtön kérdezhet, kérdéseit csak a válasszal együtt fogja látni képernyőjén. Az online jogsegély-szolgáltatást az együttműködő érdekképviseletek működtetik, mint regionális projektek koordinátorai, ezért a megadott időpontok és jogászok összehangoltan, de elkülönülten végzik tevékenységük, amennyiben ugyanabban az időpontban ismételten veszi igénybe a szolgáltatást akkor a visszatérő ügyfél kockát pipálja ki, ha másik időpontban kíván online szolgáltatást igénybe venni, akkor erre nincs szükség.

A jogászok csak a konkrét kérdésre válaszolnak, folytatólagos kérdezésre nincs lehetőség, csak újabb kérdés-feltevésére. Ezért a válasz is mindig a feltett kérdésre és csak arra vonatkozó jogi információkat tartalmazza.

Az online jogsegély biztosítását az együttműködő partnerek összehangolták, 2019.07.01-2019.09.30-ig az alábbiak szerint: a Dél-Alföldi régióban 40 órás, a Nyugat-Dunántúli és az Észak-Alföldi JOGpontok 36 órás, a többi régió esetében havi 32 órás a működési idő, a hat régió összefogásával ez összesen: havi 208 órát jelent.