Jogpontok projekt logója
Jogpontok projekt logója
Széchenyi 2020 logója
Akadálymentes változat

Telefonos jogsegély

Telefonos jogsegélyszolgálat keretében vonalas és mobiltelefonról ingyenesen hívható telefonszámon azonnali jogi segítséget vehet igénybe mindenki.

Belföldről ingyenesen hívható telefonszám:
06-80-77-88-00

Tisztelt Ügyfeleink!

Telefonos jogsegélyszolgálatunk 2020. június 1-től hétfőtől péntekig 09:30-19:30 között áll rendelkezésre.

Várjuk szíves érdeklődésüket!

A telefonos ügyfélszolgálat gyors, szóbeli tanácsadást tesz lehetővé, kizárólag az ügyfél által rendelkezésre bocsátott információk alapján. A szolgáltatás elsősorban az eldöntendő kérdésekben nyújt hatékony segítséget, például: a problémás esetet hogyan szabályozza egy adott jogszabály. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a telefonos jogsegélyszolgálat csak a honlapon, a Jogsegélyszolgálat területei menüpontban leírt témákban biztosítja a válaszadást. Amennyiben az ügy megítéléséhez hosszabb személyes konzultáció, esetleg egy vagy több dokumentum bemutatása is szükséges, forduljon személyes ügyfélfogadás keretében a JOGpontok irodákhoz.

A telefonos jogsegély anonim, felhívjuk a figyelmét, hogy ne adjon meg személyes adatot, így nem szükséges megadnia nevet és lakcímet, vagy egyéb olyan adatot, amely az azonosítását lehetővé tenné, bemutatkozni sem szükséges! A hívás fogadása esetén kizárólag kötelező statisztikai adtaszolgáltatás okán anonim kérdéseket tehet fel a jogász (ügyfél neme, kora, munkavállaló/nyugdíjas/vállalkozó-e a hívó). Azaz csakis a szolgáltatás színvonala és száma érdekében tehet fel a jogász jogi területeket nem érintő kérdéseket, Ön pedig válaszai, illetve problémái elmondása közben ne hivatkozzon név szerint a kérdésben érintett felekre (pl.: munkáltatóra/munkavállalóra, ne adjon meg cégnevet). Az anonimitásból következően – bár statisztikai számlálás történik – a hívások nem kerülnek rögzítésre, ezek visszakeresésére nincs mód, hiszen nem azonosítjuk az ügyfeleket.

Ha a vonal foglalt, ismételje meg hívását később, vagy tegye fel kérdését chaten, az applikációban vagy e-mailben.